17.7.09

10 הפירות הכי מזוהמים בשאריות של קוטלי מזיקים

"תאכלו אורגני", לאחרונה אנו שומעים את זה יותר ויותר, אבל לעיתים זה עלול להיות יקר וקצת קשה למצוא את הפירות שאנו אוהבים בגרסה האורגנית, למרות שכיום רוב המצרכים זמינים עבורנו ברשתות השיווק ובמחירים נוחים. כיצד נוכל לדעת איזה פירות הכי מומלץ לרכוש רק בגרסה האורגנית?

להלן מדריך לגבי הפירות שהכי מומלץ לרכוש אורגני, ובאיזה פירות יש הכי הרבה קוטלי מזיקים:

1. אפרסק: ממוקם בראש רשימת הפירות המלאים ביותר בקוטלי מזיקים, עם קומבינציה של יותר מ: 53 סוגים שונים של קוטלי מזיקים....די דוחה כשמעכלים את הכתוב, שטיפת הפרי או קילוף הקליפה לא יעזרו יותר מידי. לגבי פרי זה: רכשו רק אורגני, למען בריאותכם, כל עוד זה אפשרי.
2. תפוח: הרבה רופאים ממליצים לנו לאכול תפוח אחד ביום, אבל אכילה של יותר מידי תפוחים שגודלו באפן קונבנציונאלי מתבררת כמסוכנת ועלולה לשלוח אתכם לרופא. בתפוחים נמצאו 50 סוגים שונים של קוטלי מזיקים, כך שאם את או אתה אוכלים תפוח במקום מסטיק במטרה להיאבק בריח רע מהפה, כדאי מאוד שתאכלו תפוח שגודל בצורה אורגנית.
3. נקטרינה: עם 97.3% מהדגימות שנבדקו כללו קוטלי מזיקים, נקטרינה נמצאה במקום השלישי ברשימה, עם מטען גבוה של קוטלי מזיקים.
4. תותים: עם 38 סוגים שונים של קוטלי מזיקים שנמצאו בסך הכל בבדיקות, ממקמים את הפרי במקום הרביעי. קנו אותו מגידול אורגני מתי שאפשרי.
5. דובדבן: ממוקם במקום החמישי ברשימת הפירות הכי מזוהמים. אכילה ממנו חושפת את אתכם/ן ל 10 סוגי רעלים שונים.
6. ענבים: הפרי השישי הכי מזוהם ברשימה.
7. אגס: הבא בתור ברשימה הוא האגס.
8. פטל: מספר 8 ברשימה. ואיזה נזק יכולה לעשות כמות קטנה של קוטלי מזיקים על פרי פטל קטן ? על פי מחקר שנערך בעיתון מקצועי של רפואה וסביבה נמצא כי אנשים שנחשפו אפילו לרמה נמוכה מאוד של קוטלי מזיקים עלולים לחלות במחלת פרקינסון פי 1.13 יותר מאלו שלא נחשפו כלל. אז האם לא שווה ללכת לרכוש אורגני בפעם הבאה?
9. שזיף: כמו הפירות הקשים האחרים ברשימה, קשה לקרצוף ולניקוי מהיר.
10. תפוז: סוגר את הרשימה במקום העשירי והלא כ"כ מכובד. אחת הסיבות להיותו ממוקם נמוך ברשימה היא עקב הקליפה העבה שיש לו, לעיתים אנו משתמשים בקליפה בבישול ואפייה (עוגות תפוזים), במקרים כאלו מומלץ להשתמש בתפוזים מגידול אורגני.

הבדיקות נערכו על ידי קבוצות עבודה סביבתיות (Environmental Working Group) ופורסמו כחלק ממדריך קניה לקהל הרחב, בניסיון לחנך את הצרכנים לגבי בעיות סביבתיות והדרכים להימנע מסיבוכים רפואיים בחיי היומיום.

שיטת העבודה שעל פיה הגיעו לתוצאות התבססה על 6 שיטות בדיקה שונות שבה נבדקה כל חתיכה של פרי;

נבדק אחוז הדגימות שבהם נמצאו קוטלי מזיקים בכלל.

נבדק אחוז הדגימות עם 2 או יותר סוגים של קוטלי מזיקים.

המספר הממוצע של קוטלי המזיקים בכל דגימה.

הכמות הממוצעת של כל קוטלי המזיקים בכל פרי בסך הכל.

הכמות המקסימאלית של קוטלי המזיקים בדגימה בודדת.

מספר קוטלי המזיקים שנמצאו בסך הכל בדגימה.

על פי הקריטריונים הנ"ל חושבה הכמות המשוקללת של שאריות קוטלי המזיקים הנמצאים בכל פרי.

אין תגובות: